Spelregler

Många tror att reglerna för att spela craps är väldigt komplicerade att förstå sig på. Sanningen är att det finns väldigt många regler i spelet, men om man är nybörjare så kan man välja att spela på endast de olika delarna av spelet som du kan. Ett annat spel som har väldigt enkla regler är  bingo.

Spelet spelas på ett så kallat crapsbord där man kastar tärningarna och lägger ut sina satsade spelmarker eller pengar. Antalet spelare kan variera och spelar egentligen inte en så stor roll. Alla spelare turas om att kasta de två tärningarna. Beroende på hur kastaren kastar och hur de andra satsar sina pengar så har alla chans att vinna under hela spelets gång och inte bara när man själv kastar tärningarna.

Det är detta som skiljer craps åt från andra hasardspel. I poker kan du till exempel inte vinna pengar genom att endast iaktta spelet, utan du måste själv medverka för att kunna vinna. Du som står och tittar på kan till exempel satsa pengar på vilken summa tärningarna kommer att visa eller om en viss siffra kommer att dyka upp.

Nedan följer en video som tar upp alla olika regler som finns för spelet. Som du ser så kan man göra det antingen svårt eller enkelt för sig beroende på vad man  vill satsa på. Men i grunden går det ut på att gissa vilka nummer som kommer att komma upp på tärningarna. Och ju mer udda kombinationer du satsar på desto mer pengar kan du vinna om du har tur.